Περιγραφή
Το σουμάκ ή αλλιώς και σουμάκι έχει σκούρο βυσσινί χρώμα και η γεύση του είναι όξινη. Η βασική του χρήση είναι σε κεμπάπ, συνήθως μαζί με κάποιο άλλο καυτερό μπαχαρικό (π.χ. μπούκοβο, τσίλι, πιπέρι καγιέν) ή κύμινο. Είναι από τα βασικά μπαχαρικά της κουζίνας των χωρών της Μέσης Ανατολής. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αντί του λεμονιού, για να δώσουμε οξύτητα αλλά και λίγο χρώμα σε ψητά λιπαρά κρεατικά, αρνίσια παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια, πανσέτες και μπούτια κοτόπουλο. Επίσης μπαίνει σε φαλάφελ και άλλους οσπριοκεφτέδες, αλλά και στο χούμους αντί λεμονιού.
Διατίθεται σε:
Φακελάκι | 50g/250g/500g/1000g |
Πλαστικό Βάζο | 50g |