CategoriesΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σπόροι Chia: Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τους Θαυματουργούς Σπόρους!

Οι σπόροι chia ανήκουν στις λεγόμενες υπερτροφές, καθώς περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και ωμέγα λιπαρά οξέα

Φιστίκια Αιγίνης: Ο ξηρός καρπός που μειώνει σάκχαρο και χοληστερόληCategoriesΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φιστίκια Αιγίνης: Ο ξηρός καρπός που μειώνει σάκχαρο και χοληστερόλη

Στην εποχή του διαδικτύου, οι άνθρωποι δέχονται έναν καταιγισμό πληροφοριών, μεταξύ των οποίων και εκείνων που σχετίζονται με τη διατροφή, τις ωφέλιμες και τις βλαβερές επιλογές.

Τζίντζερ: Μια ρίζα, αμέτρητα οφέλη για την υγείαCategoriesΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τζίντζερ: Μια ρίζα, αμέτρητα οφέλη για την υγεία.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Πολλοί από εσάς πιθανόν να το έχετε δοκιμάσει σε κάποιο φαγητό, συνταγή ή ρόφημα. Λίγοι είναι όμως αυτοί που γνωρίζουν τα ενδεχόμενα οφέλη που μπορεί να έχει η συστηματική κατανάλωση τζίντζερ για την υγεία μας.

Κάρυ: Το Μπαχαρικό με μοναδικές ιδιότητες και οφέληCategoriesΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κάρυ: Το Μπαχαρικό με μοναδικές ιδιότητες και οφέλη

Το μπαχαρικό κάρυ με τις μοναδικές ιδιότητες και οφέλη, το οποίο είναι η ασπίδα της καρδιάς, του εγκεφάλου και του ήπαρ. Το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών, το οποίο παρασκευάζεται σε χιλιάδες διαφορετικές εκδοχές, ανάλογα με τη περιοχή, τις συνήθειες, τα μπαχαρικά και τη ποσότητα που χρησιμοποιείται κάθε φορά.

Μπαχαρικά: Απλά νόστιμα ή και θεραπευτικά;CategoriesΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπαχαρικά: Απλά νόστιμα ή και θεραπευτικά;

Η χρήση των μπαχαρικών είναι μία πολύ παλιά συνήθεια στην διατροφή των ανθρώπων. Στα παλιότερα χρόνια, υπήρχε η προκατάληψη ότι τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά έπρεπε να χρησιμοποιούνται μόνο για ιατρικό σκοπό. Στην Αίγυπτο βρέθηκε πάπυρος του 1550 π.Χ. που καταγράφει περίπου 800 γνωστά βότανα, μπαχαρικά και μυρωδικά της εποχής.

Μπαχαρικά: Aσπίδα για τον οργανισμό μαςCategoriesΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπαχαρικά: Aσπίδα για τον οργανισμό μας

Όλα σχεδόν τα μπαχαρικά είναι πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών, που προστατεύουν από τη γήρανση, αλλά και από διάφορες παθήσεις όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουν το ανοσοποιητικό. Πολλά μπαχαρικά έχουν αντιφλεγμονώδη και παυσίπονη δράση, άλλα διευκολύνουν τη χώνεψη, ενώ κάποια έχουν αντιμικροβιακή δράση, εξουδετερώνοντας παθογόνους μικροοργανισμούς.