Showing 25–48 of 75 results

  • ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 20gr 250gr 500gr

    Eίναι φυτό που προέρχεται από τη μακρινή Σιβηρία και Μογγολία, έχει λεπτό, φινετσάτο άρωμα με πικάντικες νότες. Η γαλλική ονομασία «εστραγκόν» όπως και η αραβική «ταρχούν», του φυτού σημαίνουν και οι δύο «μικρός δράκος».

    Read more
  • ΘΡΟΥΜΠΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 500gr

    Είναι φυτό που απαντάται σχεδόν σε όλες τις εύκρατες περιοχές του πλανήτη. Είναι γνωστό φυτό από την αρχαιότητα και χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως αρωματικό, αλλά και ως βότανο για περισσότερα από 2.000 χρόνια.

    Read more
  • ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 500gr

    Γνωστό φυτό στην αρχαιότητα όταν οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες θρησκευτικές τελετές και γιορτές, σε στολισμούς κτηρίων, ναών και ως καύσιμο για θυμίαμα.

    Read more
  • ΑΝΙΘΟΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr 500gr

    Είναι ιθαγενές, μονοετές φυτό των Μεσογειακών χωρών και της νότιας Ρωσίας. Το φυτό χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε σαλάτες, σούπες και διάφορες σάλτσες .

    Read more
  • ΘΥΜΑΡΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr 500gr

    Είναι θάμνος μικρού ύψους (έως 30 εκατοστά), με όρθιους βλαστούς, εξαιρετικά ανθεκτικός, αναδύει πολύ ευχάριστο άρωμα. Απαντάται στις νότιες και μεσογειακές περιοχές της Ευρώπης σε διάφορες περιοχές της Ασίας και καλλιεργείται στη βόρεια Αμερική.

    Read more
  • ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΑ ΑΡΤΟΥ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 200gr 500gr

    Η φρυγανιά τρίμμα ή γαλέττα ή γαλέτα χρησιμοποιείται συνήθως στο στάδιο του παναρίσματος ενός τροφίμου πριν το τηγάνισμα. Δηλαδή, το τρόφιμο αλευρώνεται, βουτιέται σε χτυπημένο αυγό και περνιέται από τριμμένη φρυγανιά. Μετά το τηγάνισμα, αφήνει μία τραγανή και γευστική κρούστα.
    Read more
  • ΑΜΥΛΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ (ΝΕΣΕΣΤΕ) ΦΑΚΕΛΑΚΙ 200gr 500gr

    Το Κορν φλαουρ ή Αμυλο Αραβοσιτου ή Νισεστες είναι το άμυλο που προέρχεται από κόκκους καλαμποκιού (αραβόσιτος). Το άμυλο καλαμποκιού λαμβάνεται με την εκχύλιση του αμύλου από κόκκους καλαμποκιού, συγκεκριμένα από το ενδοσπέρμιο του πυρήνα. Είναι σχεδόν 100% άμυλο, χωρίς φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, λίπος ή άλλα συστατικά.
    Read more
  • ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΣΚΟΝΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 100gr 250gr 500gr

    Η ζελατίνη είναι ημιδιαφανές, άχρωμο, χωρίς γεύση συστατικό τροφίμων, που προέρχεται από ζωικό κολλαγόνο. Χρησιμοποιείται συνήθως ως πηκτικός παράγοντας σε τρόφιμα, καθώς και σε φάρμακα, κάψουλες φαρμάκων και βιταμινών, φωτογραφικές μεμβράνες, χαρτιά και καλλυντικά.

    Read more
  • ΜΑΓΙΑ ΞΗΡΗ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 25gr 500gr

    Η μαγιά χρησιμοποιείται ως διογκωτικό μέσο για την παρασκευή διάφορων προϊόντων όπως το ψωμί, η πίτσα, τα τσουρέκια κ.α.

    Read more
  • ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr

    Το σιμιγδάλι είναι ονομασία που αναφέρεται σε θραύσματα του κόκκου των σιτηρών ιδιαίτερα του σκληρού σταριού, τα οποία παρασκευάζονται με την άλεση κόκκων που είχαν αρχικά διαβραχεί, διαδικασία η οποία ακολουθείται από ξήρανση και κοσκίνισμα.

    Read more
  • ΤΡΟΥΦΑ ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 100gr 250gr 500gr 1000gr

    Ιδανική για να στολίσετε λαχταριστά τρουφάκια, να διακοσμήσετε τούρτες, γλυκά αλλά και ροφήματα.

    Read more
  • ΤΡΟΥΦΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 100gr 500gr

    Ιδανική για να στολίσετε λαχταριστά τρουφάκια, να διακοσμήσετε τούρτες, γλυκά αλλά και ροφήματα.

    Read more
  • ΑΓΑΡ-ΑΓΑΡ ΒΑΖΑΚΙ 500gr

    Το άγαρ, ή άγαρ-άγαρ, είναι μια ουσία που μοιάζει με ζελέ και αποτελείται από πολυσακχαρίτες που λαμβάνονται από τα κυτταρικά τοιχώματα ορισμένων ειδών κόκκινων φυκιών, κυρίως από το “ogonori” και το “tengusa”.
    Read more
  • ΞΑΝΘΑΝΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr

    Το κόμμι ξανθάνης είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων που συνήθως χρησιμοποιείται ως πηκτικό ή σταθεροποιητικό.
    Read more
  • ΖΥΜΑΛ (ΤΡΙΠΟΛΥΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ) ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr

    Το τριφωσφορικό νάτριο (STP), επίσης και το τριπολυφωσφορικό νάτριο (STPP), είναι μια ανόργανη ένωση και παράγεται σε μεγάλη κλίμακα ως συστατικό πολλών οικιακών και βιομηχανικών προϊόντων.

    Read more
  • ΑΜΥΛΟ ΓΕΩΜΗΛΩΝ (ΠΑΤΑΤΑΛΕΥΡΟ) ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr

    Το άμυλο πατάτας είναι άμυλο που εξάγεται από πατάτες. Είναι μία λευκή σκόνη σε μορφή λεπτοτριμμένης πούδρας, άοσμη και άγευστη.  Τα κύτταρα των ριζικών κονδύλων του φυτού της πατάτας περιέχουν λευκοπλάστες.

    Read more
  • ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΜΟΝΟΝΑΤΡΙΟ (Ε621) ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr

    Ενισχυτικό γεύσης Γλουταμινικό Μονονάτριο (Ε621). Διατίθεται μόνο για βιομηχανίες τροφίμων και εμπόρους χονδρικής.

    Read more
  • ΑΜΜΩΝΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 30gr 50gr 100gr 500gr

    Η αμμωνία είναι ανόργανη δυαδική χημική ένωση που περιέχει άζωτο και υδρογόνο. Η αμμωνία (άμεσα ή έμμεσα) συνεισφέρει σημαντικά στις θρεπτικές ανάγκες των γήινων οργανισμών, εξυπηρετώντας ως πρόδρομη ένωση για τροφές και λιπάσματα. Επίσης, αποτελεί δομικό συστατικό για τη σύνθεση πολλών φαρμακευτικών, αλλά και πολλών εμπορικών καθαριστικών προϊόντων.

    Read more
  • BLACK SESAME WHOLESALE 500gr 1000gr

    Sesame is a food with high biological value vegetable protein. It is rich in amino acids such as methionine, tryptophan, leucine and arginine, while its lysine content is relatively poor.

    Read more
  • NATURAL DARK SESAME WHOLESALE 500gr 1000gr

    Sesame is a food with high biological value vegetable protein. It is rich in amino acids such as methionine, tryptophan, leucine and arginine, while its lysine content is relatively poor.

    Read more
  • MOUNTAIN TEA WHOLESALE 500gr 1000gr

    Mountain tea is a particularly beloved herb, popular in all Mediterranean countries, especially in the winter months. Its nutritional value is remarkable and along with the unique taste, it also contributes to the hydration of the body.

    Read more
  • DAPHNE WHOLESALE 250gr 500gr

    Laurel is an aromatic plant and is also found naturally in Greece. Laurel is usually found as a shrub or small tree and the smell of its leaves is aromatic while their taste is a little bitter.

    Read more
  • COCONUT WHOLESALE 500gr 1000gr

    The coconut is the inside of the fruit (endosperm) of the coconut (Cocos nucifera), and is eaten dried and grated. It has a white color, a slightly sweet taste and a mild nutty aroma.

    Read more
  • BAKING POWDER WHOLESALE 500gr 1000gr

    Baking powder is a chemical leavening agent in powder form. It works by releasing carbon dioxide gas into the dough or batter through an acid-base reaction, and the bubbles swell the fresh dough resulting in a puffy and fluffy pastry.

    Read more