Βλέπετε 25–48 από 75 αποτελέσματα
-
ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 20gr 250gr 500gr
Eίναι φυτό που προέρχεται από τη μακρινή Σιβηρία και Μογγολία, έχει λεπτό, φινετσάτο άρωμα με πικάντικες νότες. Η γαλλική ονομασία «εστραγκόν» όπως και η αραβική «ταρχούν», του φυτού σημαίνουν και οι δύο «μικρός δράκος».
-
ΘΡΟΥΜΠΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 500gr
Είναι φυτό που απαντάται σχεδόν σε όλες τις εύκρατες περιοχές του πλανήτη. Είναι γνωστό φυτό από την αρχαιότητα και χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως αρωματικό, αλλά και ως βότανο για περισσότερα από 2.000 χρόνια.
-
ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 500gr
Γνωστό φυτό στην αρχαιότητα όταν οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες θρησκευτικές τελετές και γιορτές, σε στολισμούς κτηρίων, ναών και ως καύσιμο για θυμίαμα.
-
ΑΝΙΘΟΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr 500gr
Είναι ιθαγενές, μονοετές φυτό των Μεσογειακών χωρών και της νότιας Ρωσίας. Το φυτό χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε σαλάτες, σούπες και διάφορες σάλτσες .
-
ΘΥΜΑΡΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr 500gr
Είναι θάμνος μικρού ύψους (έως 30 εκατοστά), με όρθιους βλαστούς, εξαιρετικά ανθεκτικός, αναδύει πολύ ευχάριστο άρωμα. Απαντάται στις νότιες και μεσογειακές περιοχές της Ευρώπης σε διάφορες περιοχές της Ασίας και καλλιεργείται στη βόρεια Αμερική.
-
ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΑ ΑΡΤΟΥ
Η φρυγανιά τρίμμα χρησιμοποιείται συνήθως στο στάδιο του παναρίσματος ενός τροφίμου πριν το τηγάνισμα. Δηλαδή, το τρόφιμο αλευρώνεται, βουτιέται σε χτυπημένο αυγό και περνιέται από τριμμένη φρυγανιά. Μετά το τηγάνισμα, αφήνει μία τραγανή και γευστική κρούστα. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απορρόφηση υγρασίας σε παρασκευάσματα κιμά όπως μπιφτέκια, σουτζουκάκια κ.ά. Φυσικά οι χρήσεις της δεν σταματούν εδώ. -
ΑΜΥΛΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ (ΝΕΣΕΣΤΕ) ΦΑΚΕΛΑΚΙ 200gr 500gr
Το Κορν φλαουρ ή Αμυλο Αραβοσιτου ή Νισεστες είναι το άμυλο που προέρχεται από κόκκους καλαμποκιού (αραβόσιτος). Το άμυλο καλαμποκιού λαμβάνεται με την εκχύλιση του αμύλου από κόκκους καλαμποκιού, συγκεκριμένα από το ενδοσπέρμιο του πυρήνα. Είναι σχεδόν 100% άμυλο, χωρίς φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, λίπος ή άλλα συστατικά. -
ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΣΚΟΝΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 100gr 250gr 500gr
Η ζελατίνη είναι ημιδιαφανές, άχρωμο, χωρίς γεύση συστατικό τροφίμων, που προέρχεται από ζωικό κολλαγόνο. Χρησιμοποιείται συνήθως ως πηκτικός παράγοντας σε τρόφιμα, καθώς και σε φάρμακα, κάψουλες φαρμάκων και βιταμινών, φωτογραφικές μεμβράνες, χαρτιά και καλλυντικά.
-
ΜΑΓΙΑ ΞΗΡΗ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 25gr 500gr
Η μαγιά χρησιμοποιείται ως διογκωτικό μέσο για την παρασκευή διάφορων προϊόντων όπως το ψωμί, η πίτσα, τα τσουρέκια κ.α.
-
ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr
Το σιμιγδάλι είναι ονομασία που αναφέρεται σε θραύσματα του κόκκου των σιτηρών ιδιαίτερα του σκληρού σταριού, τα οποία παρασκευάζονται με την άλεση κόκκων που είχαν αρχικά διαβραχεί, διαδικασία η οποία ακολουθείται από ξήρανση και κοσκίνισμα.
-
ΤΡΟΥΦΑ ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 100gr 250gr 500gr 1000gr
Ιδανική για να στολίσετε λαχταριστά τρουφάκια, να διακοσμήσετε τούρτες, γλυκά αλλά και ροφήματα.
-
ΤΡΟΥΦΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 100gr 500gr
Ιδανική για να στολίσετε λαχταριστά τρουφάκια, να διακοσμήσετε τούρτες, γλυκά αλλά και ροφήματα.
-
ΑΓΑΡ-ΑΓΑΡ ΒΑΖΑΚΙ 500gr
Το άγαρ, ή άγαρ-άγαρ, είναι μια ουσία που μοιάζει με ζελέ και αποτελείται από πολυσακχαρίτες που λαμβάνονται από τα κυτταρικά τοιχώματα ορισμένων ειδών κόκκινων φυκιών, κυρίως από το “ogonori” και το “tengusa”. -
ΞΑΝΘΑΝΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr
Το κόμμι ξανθάνης είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων που συνήθως χρησιμοποιείται ως πηκτικό ή σταθεροποιητικό. -
ΖΥΜΑΛ (ΤΡΙΠΟΛΥΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ) ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr
Το τριφωσφορικό νάτριο (STP), επίσης και το τριπολυφωσφορικό νάτριο (STPP), είναι μια ανόργανη ένωση και παράγεται σε μεγάλη κλίμακα ως συστατικό πολλών οικιακών και βιομηχανικών προϊόντων.
-
ΑΜΥΛΟ ΓΕΩΜΗΛΩΝ (ΠΑΤΑΤΑΛΕΥΡΟ) ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr
Το άμυλο πατάτας είναι άμυλο που εξάγεται από πατάτες. Είναι μία λευκή σκόνη σε μορφή λεπτοτριμμένης πούδρας, άοσμη και άγευστη. Τα κύτταρα των ριζικών κονδύλων του φυτού της πατάτας περιέχουν λευκοπλάστες.
-
ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΜΟΝΟΝΑΤΡΙΟ (Ε621) ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr
Ενισχυτικό γεύσης Γλουταμινικό Μονονάτριο (Ε621). Διατίθεται μόνο για βιομηχανίες τροφίμων και εμπόρους χονδρικής.
-
ΑΜΜΩΝΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 30gr 50gr 100gr 500gr
Η αμμωνία είναι ανόργανη δυαδική χημική ένωση που περιέχει άζωτο και υδρογόνο. Η αμμωνία (άμεσα ή έμμεσα) συνεισφέρει σημαντικά στις θρεπτικές ανάγκες των γήινων οργανισμών, εξυπηρετώντας ως πρόδρομη ένωση για τροφές και λιπάσματα. Επίσης, αποτελεί δομικό συστατικό για τη σύνθεση πολλών φαρμακευτικών, αλλά και πολλών εμπορικών καθαριστικών προϊόντων.
-
ΜΑΥΡΟΣΙΣΑΜΟ (ΜΑΥΡΟΚΟΥΚΙ) ΧΟΝΔΡΙΚΗ 500gr 1000gr
Το σισάμι είναι τρόφιμο με υψηλής βιολογικής αξίας φυτική πρωτεΐνη. Είναι πλούσιο σε αμινοξέα όπως η μεθειονίνη, η τρυπτοφάνη, η λευκίνη και η αργινίνη, ενώ είναι σχετικά φτωχή η περιεκτικότητά του σε λυσίνη.
-
ΣΙΣΑΜΙ ΣΚΟΥΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΟΝΔΡΙΚΗ 500gr 1000gr
Το σισάμι είναι τρόφιμο με υψηλής βιολογικής αξίας φυτική πρωτεΐνη. Είναι πλούσιο σε αμινοξέα όπως η μεθειονίνη, η τρυπτοφάνη, η λευκίνη και η αργινίνη, ενώ είναι σχετικά φτωχή η περιεκτικότητά του σε λυσίνη.
-
ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ ΧΟΝΔΡΙΚΗ 500gr 1000gr
Το τσάι του βουνού είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό βότανο, προσφιλές σε όλες τις Μεσογειακές χώρες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Η θρεπτική του αξία είναι αξιοσημείωτη και παράλληλα με την μοναδική γεύση, συμβάλλει και στην ενυδάτωση του οργανισμού.
-
ΔΑΦΝΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗ 250gr 500gr
Η δάφνη είναι αρωματικό φυτό και στην Ελλάδα απαντάται και αυτοφυής. Συνήθως η δάφνη συναντάται ως θάμνος ή μικρό δέντρο και η οσμή των φύλλων της είναι αρωματική ενώ η γεύση τους λίγο πικρή.
-
ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΧΟΝΔΡΙΚΗ 500gr 1000gr
Το ινδοκάρυδο είναι το εσωτερικό του καρπού (ενδοσπέρμιο) της καρύδας (κοκοφοίνικας, Cocos nucifera), και καταναλώνεται αποξηραμένο και τριμμένο. Έχει λευκό χρώμα, ελαφρώς γλυκιά γεύση και ήπιο άρωμα ξηρών καρπών.
-
ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΧΟΝΔΡΙΚΗ 500gr 1000gr
Το μπέικιν πάουντερ είναι χημικός διογκωτικός παράγοντας σε σκόνη. Δρα με την απελευθέρωση αερίου διοξειδίου του άνθρακα στη ζύμη ή το κουρκούτι μέσω μιας αντίδρασης οξέος-βάσεως, και οι φυσαλίδες διογκώνουν τη νωπή ζύμη με αποτέλεσμα ένα φουσκωτό και αφράτο αρτοπαρασκεύασμα.