Βλέπετε 25–48 από 56 αποτελέσματα
-
ΚΑΝΑΒΟΥΡΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 250gr 500gr
Το κανναβούρι είναι ένας πολύ θρεπτικός σπόρος ο οποίος είναι πλούσιος σε λιπαρά 35% απο τα οποία το 80% ειναι ωφέλιμα λιπαρά οξέα όπως το λινολεικό(ω-6) και τα α-λινολενικό( ω-3) και γ-λινολενικό γνωστό και σαν GLA .Επίσης έχει υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, περιέχει το φυσικό αντι-οξειδωτικό βιταμίνης Ε και στερόλες. Σπόρος με πολύ καλή αναλογία ασβεστίου -φωσφόρου
-
ΞΥΝΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 100gr 200gr 250gr
Το ξυνό ή κιτρικό οξύ είναι ένα φυσικό συντηρητικό και χρησιμοποιείται σε τρόφιμα και αναψυκτικά όπου θέλουμε ξινή γεύση.
-
ΣΟΔΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 100gr 200gr 250gr 500gr
Το διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο είναι χημική ένωση. Είναι ένα άλας που αποτελείται από ιόντα νατρίου και δισανθρακικά ιόντα. Χρησιμοποιείται σαν διογκωτικό σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική, λευκαντικό και καθαριστικό.
-
ΣΙΣΑΜΙ ΧΟΝΔΡΙΚΗ 250gr 500gr 1000gr
Το σισάμι είναι τρόφιμο με υψηλής βιολογικής αξίας φυτική πρωτεΐνη. Είναι πλούσιο σε αμινοξέα όπως η μεθειονίνη, η τρυπτοφάνη, η λευκίνη και η αργινίνη, ενώ είναι σχετικά φτωχή η περιεκτικότητά του σε λυσίνη.
-
-
MIX PEPPERS ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 100gr 250gr
Συνδυάζονται άσπροι, μαύροι, ροζ και πράσινοι ολόκληροι σπόροι πιπεριών με αποτέλεσμα υπέροχο άρωμα και γεύση.
-
ΤΣΑΪ ΜΑΥΡΟ 50gr 250gr 500gr
Το μαύρο τσάι προέρχεται από τον θάμνο Camellia Sinensis. Το μαύρο χρώμα του τσαγιού προκύπτει μέσω μιας διαδικασίας, γνωστή ως οξείδωση (αέρας πλούσιος σε οξυγόνο και υγρασία), όπου τα φύλλα του θάμνου Camellia Sinensis μετατρέπονται από πράσινα σε μαύρα.
-
ΔΥΟΣΜΟΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr 500gr
Ο δυόσμος είναι είδος μέντας, το οποίο είναι ιθαγενές της Ευρώπης και της Νοτιοδυτικής Ασίας. Ο δυόσμος, πέρα από τη χρήση του ως αντισπασμωδικό, τονωτικό και χωνευτικό βότανο, χρησιμοποιείται για να αρωματίσει διάφορα φαγητά.
-
ΡΙΓΑΝΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 100gr 200gr 250gr 500gr
Η ρίγανη είναι ένα μαγειρικό και φαρμακευτικό βότανο που ανήκει στην οικογένεια των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών (Lamiaceae).
-
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 100gr 250gr
Η σκόνη μουστάρδας παρασκευάζεται από σπόρους σιναπιού αλεσμένους σε λεπτή υφή. Έχει ζωηρό κιτρινωπό χρώμα και διακριτική, ήπια γεύση.
-
ΚΑΓΙΕΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΥΤΕΡΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 100gr 250gr
Η πιπεριά καγιέν (cayenne pepper) είναι μία ποικιλία φυτού του είδους Καψικόν το ετήσιον (Capsicum annuum).
-
ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΥΤΕΡΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 100gr 250gr
Κόκκινο πιπέρι καυτερό ή Capsicum annum, είναι αλεσμένες καυτερές πιπεριές chilly, σε σκόνη.
-
ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΣΠΥΡΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 30gr 250gr
Το πράσινο πιπέρι σε αντίθεση με το λευκό και το μαύρο, προέρχεται από τη συλλογή των μη ώριμων καρπών του φυτού. Δεν αποτελεί δηλαδή διαφορετικό είδος από το λευκό και το μαύρο πιπέρι.
-
ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 100gr 250gr
Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα (Turmeric), με επιστημονική ονομασία Curcuma longa (Κουρκούμη η μακρά) ή Curcuma domestica (Κουρκούμη η οικιακή), είναι ένα ριζωματοειδές πολυετές φυτό, που ανήκει στην οικογένεια των Ζιγγιβεροειδών (Zingiberaceae).
-
ΤΣΙΜΕΝΙ ΣΚΟΝΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 100gr 250gr
Το τσιμένι είναι προϊόν από το τρίψιμο της Τριγωνέλλας.
-
ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (ΤΖΙΝΤΖΕΡ) ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr
Το τζίντζερ, ή πιπερόριζα όπως συνηθέστερα το αποκαλούμε στην Ελλάδα, συγκαταλέγεται στα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως, αφού χρησιμοποιείται στην ιατρική και στη μαγειρική εδώ και αιώνες.
-
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜMΕΝΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 20gr 250gr
Το μοσχοκάρυδο είναι ο σπόρος του αειθαλούς δέντρου Μυριστική η ευώδης (Myristica fragrans).
-
ΣΚΟΡΔΟ ΣΠΥΡΩΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr
Το Σκόρδο είναι μονοετές ή και πολυετές, ποώδες φυτό. Η καταγωγή του είναι από τις περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ασίας.
-
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΠΥΡΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 20gr 100gr 250gr
Το γαρύφαλλο (ή γαρίφαλο) είναι ο αρωματικός ανθοφόρος οφθαλμός (μπουμπούκι) του δέντρου Συζύγιον το Αρωματικόν (Syzygium aromaticum), από την οικογένεια Μυρτίδες και δεν πρέπει να συγχέεται με το γνωστό λουλούδι.
-
ΜΠΑΧΑΡΙ ΣΠΥΡΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr
Οι καρποί του μπαχαριού ανήκουν στο τροπικό αειθαλές δέντρο του είδους Pimenta Dioica. Στην ουσία, πρόκειται για τους αποξηραμένους και άγουρους καρπούς του δέντρου.
-
ΜΠΑΧΑΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr
Οι καρποί του μπαχαριού ανήκουν στο τροπικό αειθαλές δέντρο του είδους Pimenta Dioica. Στην ουσία, πρόκειται για τους αποξηραμένους και άγουρους καρπούς του δέντρου.
-
ΛΕΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr
Το “λευκό πιπέρι” προκύπτει από την αφαίρεση του φλοιού των ώριμων σπόρων του πιπερόκοκκου από το φυτό Piper Nigrum. Κατόπιν οι σπόροι αυτοί εμβαπτίζονται σε άφθονο νερό και στη συνέχεια αποξηραίνονται και αλέθονται.
-
ΚΥΜΙΝΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr
Το κύμινο είναι η κοινή ονομασία του φυτού Κούμινον το κύμινον ή Κύμινον το ήμερον (Cuminum cyminum). Είναι ανθοφόρο φυτό της οικογένειας των Απιίδων (Apiaceae), ιθαγενές από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Ινδία, ενώ πλέον καλλιεργείται στην Κίνα και το Μεξικό.
-
ΚΑΡΡΥ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr
Το «Κάρρυ» είναι ένα μείγμα διαφορετικών αυτούσιων μπαχαρικών και έχει καταγωγή από την Ινδία. Το κάρυ υιοθετήθηκε από λέξη kari, των Ταμίλ, που σημαίνει «σάλτσα», η οποία συνήθως νοείται να σημαίνει λαχανικά ή/και κρέας μαγειρεμένα με μπαχαρικά.