Βλέπετε 121–144 από 240 αποτελέσματα
-
ΦΛΑΜΟΥΡΙ ΦΥΛΛΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 10gr 35gr 250gr 500gr
Το φλαμούρι ή τίλιο είναι ιθαγενές φυτό της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Τα άνθη του χρησιμοποιούνται σε ηρεμιστικά μίγματα και σε καταπραϋντικές λοσιόν και στους καρπούς του αποδίδονται πολλές ωφέλιμες ιδιότητες. Τα άνθη συλλέγονται στα μέσα του καλοκαιριού και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή χαλαρωτικών αφεψημάτων.
-
ΛΟΥΙΖΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 10gr 30gr
Η λουίζα είναι φυλλοβόλος θάμνος με ύψος μεταξύ 1,5-2 μ.. Κατάγεται από τη Λατινική Αμερική απ’ όπου μεταφέρθηκε στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα μ.Χ. από Ισπανούς και Πορτογάλους εξερευνητές και καλλιεργήθηκε για την παραγωγή αιθέριου ελαίου.
-
ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr
Το Thymus citriodorus, το λεμονόθυμο ή εσπεριδοειδές, είναι ένα αειθαλές πολυετές φυτό με άρωμα λεμονιού που σχηματίζει ψάθα της οικογένειας Lamiaceae. Υπήρξε μεγάλη σύγχυση σχετικά με το σωστό όνομα και προέλευση του φυτού.
-
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΣΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 20gr
Το σχοινόπρασο είναι η κοινή ονομασία για το Άλλιον το σχοινόπρασον, βρώσιμο είδος του γένους Άλλιον. Είναι πολυετές φυτό, ευρέως διαδεδομένο στην φύση σε ολόκληρη την Ευρώπη, Ασία και τη Βόρεια Αμερική.
-
ΣΕΛΙΝΟ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 40gr
Το σέλινο είναι πολυετές αρωματικό βότανο με βλάστηση που φτάνει τα 30-40εκ. Οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν θεραπευτικό φυτό, ενώ οι Ρωμαίοι προτιμούσαν να το χρησιμοποιούν στη μαγειρική λόγω της ισχυρής γεύσης του.
-
ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 20gr 250gr 500gr
Eίναι φυτό που προέρχεται από τη μακρινή Σιβηρία και Μογγολία, έχει λεπτό, φινετσάτο άρωμα με πικάντικες νότες. Η γαλλική ονομασία «εστραγκόν» όπως και η αραβική «ταρχούν», του φυτού σημαίνουν και οι δύο «μικρός δράκος».
-
ΘΡΟΥΜΠΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 500gr
Είναι φυτό που απαντάται σχεδόν σε όλες τις εύκρατες περιοχές του πλανήτη. Είναι γνωστό φυτό από την αρχαιότητα και χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως αρωματικό, αλλά και ως βότανο για περισσότερα από 2.000 χρόνια.
-
ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 500gr
Γνωστό φυτό στην αρχαιότητα όταν οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες θρησκευτικές τελετές και γιορτές, σε στολισμούς κτηρίων, ναών και ως καύσιμο για θυμίαμα.
-
ΑΝΙΘΟΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr 500gr
Είναι ιθαγενές, μονοετές φυτό των Μεσογειακών χωρών και της νότιας Ρωσίας. Το φυτό χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε σαλάτες, σούπες και διάφορες σάλτσες .
-
ΘΥΜΑΡΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr 250gr 500gr
Είναι θάμνος μικρού ύψους (έως 30 εκατοστά), με όρθιους βλαστούς, εξαιρετικά ανθεκτικός, αναδύει πολύ ευχάριστο άρωμα. Απαντάται στις νότιες και μεσογειακές περιοχές της Ευρώπης σε διάφορες περιοχές της Ασίας και καλλιεργείται στη βόρεια Αμερική.
-
ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΑ ΑΡΤΟΥ
Η φρυγανιά τρίμμα χρησιμοποιείται συνήθως στο στάδιο του παναρίσματος ενός τροφίμου πριν το τηγάνισμα. Δηλαδή, το τρόφιμο αλευρώνεται, βουτιέται σε χτυπημένο αυγό και περνιέται από τριμμένη φρυγανιά. Μετά το τηγάνισμα, αφήνει μία τραγανή και γευστική κρούστα. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απορρόφηση υγρασίας σε παρασκευάσματα κιμά όπως μπιφτέκια, σουτζουκάκια κ.ά. Φυσικά οι χρήσεις της δεν σταματούν εδώ. -
ΑΜΥΛΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ (ΝΕΣΕΣΤΕ) ΦΑΚΕΛΑΚΙ 200gr 500gr
Το Κορν φλαουρ ή Αμυλο Αραβοσιτου ή Νισεστες είναι το άμυλο που προέρχεται από κόκκους καλαμποκιού (αραβόσιτος). Το άμυλο καλαμποκιού λαμβάνεται με την εκχύλιση του αμύλου από κόκκους καλαμποκιού, συγκεκριμένα από το ενδοσπέρμιο του πυρήνα. Είναι σχεδόν 100% άμυλο, χωρίς φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, λίπος ή άλλα συστατικά. -
ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 250gr
Μετά από επεξεργασία στον καρπό της καρύδας, το τελικό προϊόν που παράγεται είναι καφέ χρώμα και σε κόκκους. Το χρώμα του μοιάζει με την ακατέργαστη ζάχαρη, αλλά οι κόκκοι είναι συνήθως μικρότεροι σε μέγεθος και πιο μεταβλητοί.
-
ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΣΚΟΝΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 100gr 250gr 500gr
Η ζελατίνη είναι ημιδιαφανές, άχρωμο, χωρίς γεύση συστατικό τροφίμων, που προέρχεται από ζωικό κολλαγόνο. Χρησιμοποιείται συνήθως ως πηκτικός παράγοντας σε τρόφιμα, καθώς και σε φάρμακα, κάψουλες φαρμάκων και βιταμινών, φωτογραφικές μεμβράνες, χαρτιά και καλλυντικά.
-
ΚΡΕΜΟΡΙΟ ΣΚΟΝΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 50gr
Το κρεμόριο, ή όξινο τρυγικό κάλιο, είναι μια λευκή, άοσμη σκόνη με ουδέτερη γεύση. Συνήθως προστίθεται σε συσκευασμένα τρόφιμα, σε ζαχαρώδη και έτοιμα μείγματα ζαχαροπλαστικής ενώ για οικιακή χρήση είναι κατάλληλο για μαρέγκα, βουτυρόκρεμα και σαντιγί.
-
ΜΑΓΙΑ ΞΗΡΗ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 25gr 500gr
Η μαγιά χρησιμοποιείται ως διογκωτικό μέσο για την παρασκευή διάφορων προϊόντων όπως το ψωμί, η πίτσα, τα τσουρέκια κ.α.
-
ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr
Το σιμιγδάλι είναι ονομασία που αναφέρεται σε θραύσματα του κόκκου των σιτηρών ιδιαίτερα του σκληρού σταριού, τα οποία παρασκευάζονται με την άλεση κόκκων που είχαν αρχικά διαβραχεί, διαδικασία η οποία ακολουθείται από ξήρανση και κοσκίνισμα.
-
ΤΡΟΥΦΑ ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 100gr 250gr 500gr 1000gr
Ιδανική για να στολίσετε λαχταριστά τρουφάκια, να διακοσμήσετε τούρτες, γλυκά αλλά και ροφήματα.
-
ΤΡΟΥΦΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 100gr 500gr
Ιδανική για να στολίσετε λαχταριστά τρουφάκια, να διακοσμήσετε τούρτες, γλυκά αλλά και ροφήματα.
-
ΞΑΝΘΑΝΗ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr
Το κόμμι ξανθάνης είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων που συνήθως χρησιμοποιείται ως πηκτικό ή σταθεροποιητικό. -
ΛΕΥΚΩΜΑ (ΑΛΒΟΥΜΙΝΗ) ΦΑΚΕΛΑΚΙ 1000gr
Η αλβουμίνη (ή λευκωματίνη) είναι ένα από τα δύο κύρια πρωτεϊνικά κλάσματα του αίματος. Οι κύριες λειτουργίες της είναι η διατήρηση της ογκωτικής πίεσης και η μεταφορά της χολερυθρίνης, των λιπαρών οξέων, των φαρμάκων, των ορμονών και άλλων ουσιών που είναι αδιάλυτες στο νερό. -
ΣΟΓΙΑ ΚΙΜΑΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 400gr
Ο κιμάς σόγιας είναι 100% φυτικό προϊόν και παρασκευάζεται από σόγια εξαιρετικής ποιότητας. Σε αντίθεση με το κρέας περιέχει πρωτεΐνες χωρίς χοληστερόλη. Είναι τροφή ιδανική για μικρούς και μεγάλους καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, καλίου και μαγνησίου.
-
ΖΥΜΑΛ (ΤΡΙΠΟΛΥΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ) ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr
Το τριφωσφορικό νάτριο (STP), επίσης και το τριπολυφωσφορικό νάτριο (STPP), είναι μια ανόργανη ένωση και παράγεται σε μεγάλη κλίμακα ως συστατικό πολλών οικιακών και βιομηχανικών προϊόντων.
-
ΑΜΥΛΟ ΓΕΩΜΗΛΩΝ (ΠΑΤΑΤΑΛΕΥΡΟ) ΦΑΚΕΛΑΚΙ 500gr
Το άμυλο πατάτας είναι άμυλο που εξάγεται από πατάτες. Είναι μία λευκή σκόνη σε μορφή λεπτοτριμμένης πούδρας, άοσμη και άγευστη. Τα κύτταρα των ριζικών κονδύλων του φυτού της πατάτας περιέχουν λευκοπλάστες.